IZLETI V NARAVO

Ob Krki pri parku Loka

Ko smo si ogledali izvir Krke, naju je hčerkica vprašala, kako je ta tolmun pri Krški jami lahko reka. Logično vprašanje, na katerega sva z možem potrebovala konkreten odgovor. Po nekaj pojasnilih sva se odločila, da otroka odpeljeva kar do reke same. Do predela Krke, kjer se razširi in kjer je možno posedeti, malicali in na splošno uživati v objemu lepe naravne okolice. Seveda je veliko možnosti, kjer bi lahko naredili tak postanek, a na koncu sva se odločila, da ju odpeljeva do parka Loka, kjer se nahaja tudi naravno kopališče.

Pot do tja ni najbolje označena in bi jo lahko hitro zgrešila, če ne bi bila dovolj osredotočena. Na koncu sva ga le našla in bila zelo zadovoljna z izbiro, saj je okolica ob parku res prečudovita. Mirna in hkrati poživljajoča. Ob kopališču so tudi poti, ki vodijo ob toku reke navzgor ali navzdol, kjer lahko pobližje občudujete kaskade, ki jih je narava ustvarila.

Romantičen mostiček, ki vodi do kaskad.

 

Naravnost čudovito.
Mirnejši del parka, kjer je možno tudi kopanje.

 

Piknik prostor.

 

Ob parku vodijo poti, ki nudijo obilo sence, kar je še kako dobrodošlo ob vročih poletnih dneh.

Krka res preseneča, zato vam toplo priporočamo, da se ustavite kdaj tudi tukaj in si ogledate reko v vsej svoji lepoti.

 

INFOTOČKA:

Regija, občina, kraj: Osrednjeslovenska, občina Ivančna Gorica, pri naselju Zagradec.

Dostop za otroške vozičke in gibalno ovirane: težje dostopna pot. Mi smo voziček pustili kar v avtu in se do vznožja reke podali z nosilko.

Parkirišče: Dobre pol ure vožnje od naselja Krka proti Zagradcu bodite pozorni na leseno hiško, ki je bila včasih gostilna »Kašča«. Ob tej lahko parkirate avto in se nato po poti navzdol, ki vodi mimo amfiteatra in nekaj otroški igral, spustite do vznožja reke.

Čas trajanja: vzeli smo si slabo uro časa. Tamali je v nosilki zaspal (kdo pa ne bi ob tako prijetnih zvokih reke), na piknik prostoru smo tudi malicali in se sprehodili naokrog.

Naravne znamenitosti: kaskade reke Krke.

Dodaten nasvet:  če se želite podati na začetek poti reke Krke, zavijte do samega izvira pri naselju Krka. Dodatne informacije lahko najdete tukaj.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.