O NAS

Pozdravljeni na našem blogu

Kot že ime bloga pove, Naravopotniki radi potujemo in raziskujemo. Najraje to počnemo v naravi naše prelepe Slovenije, seveda pa zavijemo tudi kdaj v vasi in mesta, čez mejo in kdaj tudi kam dlje odpotujemo.

Naravopotnike sestavlja naša družina:

– mami Neda, ponosna Ptujčanka, ki že od študentskih dni živi v Ljubljani (in okolici),

– ati Žiga, Ljubljančan, ki ima posledično rajši manjše kraje,

– hči Zarja, ob ustanovitvi našega bloga (2019) navihana 4-letnica,

– sinček Svit, rojen v letu ustanovitve bloga, po njegovem rojstvu smo se odločili, da začnemo naše izlete in potovanja beležiti na takšen način.

Starša Nedo in Žiga že odkar sva se  spoznala druži strast do potovanj in izletov v naravo. Že od majhnih nog težko krotiva vedoželjnost, zaradi česar rada raziskujeva in odkrivava nove, tudi manj znane kraje, za katerimi se morda skriva zanimiva zgodba ali kakšna zgodovinska anekdota. Sicer imava rada tudi šport, strastno navijava za naše športnike, kaj dobrega skuhava in prebereva.

Odkar sta se nama pridružila Zarja in letos Svit, skušava najine interese in strast do raziskovanja prenesti nanju, zato proste vikende, praznike in počitnice pogosto izkoristimo za eno ali več dnevne izlete in potovanja. Včasih raziskujemo sami, včasih pa se nam pridružijo družinski prijatelji iz različnih kotičkov Slovenije. Od jeseni 2019 lahko naše male podvige spremljate tudi na tem blogu – Naravopotniki.

Naravopotniki tudi zelo radi beremo in ljubezen do knjig želimo predati naprej našim mladim raziskovalcem. Na pričujočem blogu si bomo tako prizadevali predstaviti knjige in druge vsebine, vezane na določen kraj in s tem dodatno spodbuditi otroke pred obiskom izbrane destinacije. Ker bo večina izletov vezanih na obisk naravnih znamenitosti, želimo na tak način otroke ne samo seznaniti z našo naravno in kulturno dediščino, temveč poskrbeti tudi za dvig njihove bralne kulture.

Hvala za obisk bloga, vaše povratne informacije so dobrodošle!

Če želite stopiti v stik z nami, nam lahko pišete na: info@naravopotniki.si

 

Komentarji so izklopljeni za Pozdravljeni na našem blogu