IZLETI V NARAVO

Ribnik Lahovče

Kot družina radi odkrivamo manj znane kotičke in zelo radi imamo vodne habitate. Tako smo maja 2020 naleteli na majhen, zelo lepo urejen ribnik Lahovče, sicer znan predvsem med lokalnimi ribiči.

Okrog ribnika vodi lepo urejena in pokošena pot, primerna za sprehod in igro z majhnimi otroci. Del poti je tudi v senci, kar pride prav zlasti v poletnih mesecih. 🙂 Na območju ribnika je ribiška koča in okrog jezera so postavljene lesene klopi. Na tem območju praviloma ni gneče.

Ob našem obisku ribnika se je naredil čudovit sonček, ki se je odseval na zelenkasti vodi in pričaral prav čarobno kuliso. Privoščili smo si prijeten krajši sprehod, kar je še posebej odgovarjalo našemu najmlajšemu družinskemu članu. Pri takrat svojih 11 mesecih je namreč shodil in se pobližje začel spoznavati z naravnim terenom.

Dostop do ribnika Lahovče je iz smeri Lahovče proti Brniku. V Lahovčah zavijete desno (pri gostilni Ambrož) in se po asfaltni cesti (ca. 1,5 km) peljete proti Zalogu. Ribnik boste zagledali na levi strani, čisto ob cesti.

 

INFOTOČKA:

Regija, občina, kraj: Gorenjska, občina Cerklje na Gorenjskem, kraj Lahovče.

Dostop za otroške vozičke in gibalno ovirane: sprehajalna pot okrog ribnika je primerna tudi za voziček.

Parkirišče: avto je mogoče parkirati na urejenem parkirišču ob ribniku.

Čas trajanja: vzeli smo si čas, še zlasti zaradi našega malega sprehajalca, tako da smo se pri ribniku zadržali dobro uro in pol. Kot je v navadi pri majhnih otrocih, sveži zrak kaj hitro premami njihove trebuščke, zato smo si vzeli čas tudi za piknik malico.

Naravne/kulturne znamenitosti: ribnik, v katerem gojijo različne vrste rib, med drugim tudi ščuke, krape, amurje, klene in some.

Dodaten nasvet:  izlet lahko podaljšate z obiskom bližnjega gradu Strmol in ribnika Češnjevek. Tudi mi smo tako naredili,  kaj smo tam odkrili pa si lahko preberete TUKAJ.   

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.